Home Index Search Links About Us
  Nieuws   Archieven   Bedrijven   Tips  

LinuxFocus: Maart 1998

[Maart 1998 Cover]

De X Window Omgeving ontdekken

In dit nummer ligt de nadruk op de X Window omgeving. Verscheidene interessante artikels beschrijven de X omgeving, toepassingen, window managers, enz. In de toekomst kun je nog meer artikels over dit belangrijke onderwerp verwachten. Ook krijg je deze maand de tweede afleveringen van de OpenGL & GLUT series.


De 'Piegate'

Zoals iedereen nu wel weet, werd Bill Gates begroet met een taart toen hij enkele weken geleden in Brussel aankwam voor een ontmoeting met de EU autoriteiten. Gelukkig heeft de Linux-gemeenschap niets van doen met het incident -- het werd gefinancierd en uitgevoerd door een idioot op zoek naar publiciteit en geld. Als het gedaan zou zijn door een Linux fan, dan was het een public relations-ramp geweest. Ondertussen heeft één van onze medewerkers de hand kunnen leggen op het politierapport (Het Rapport).

Interessante Geruchten...

Wist je...Je kan de Macro Error Dialog Box die altijd verschijnt wanneer je Excel gebruikt deleten door gewoon een paar keer op de zijkant van je monitor te meppen.

Wist je...Dat je wanneer je modem niet werkt of je e-mail bestemming bezig is, je ook kan communiceren met vrienden via dingen die "papier", "brief" en "telefoon" heten.

Is Onze Mascotte 'Apples' Gaan Stelen?

Is dat nu niet teleurstellend? Zien de Linux gebruikers enige overeenkomtsten tussen dit recent Apple logo en de overbekende Linux pinguin? Hier is een URL waar je het kan controleren: http://www.apple.com/quicktime/

Tips van de dag. Die AOL diskettes die je altijd toegestuurd krijgt kunnen makkelijk gewist worden en gebruikt voor eigen doeleinden.

Tips van de dag. Je kan hals-en oogpijn op het werk vermijden door gewoon ontslag te nemen en te zoeken naar een nieuwe job waarbij je niet met computers moet werken.

Wist je... Dat Bill Gates en veel top-ontwerpers bij Microsoft even verward en gefrustreerd zijn door W95 als jijzelf.

Wist je...Als je harde schijf crasht en je geen back-up hebt, er altijd een kleine cyanide-capsule geplakt is aan de binnenkant van de software-doos.

Go Redhat!

Zopas heeft RedHat de Advanced Development Labs opgericht om een grafische desktop omgeving te creëren om het ook voor niet-UNIX kenners simpel te maken te configureren, navigeren, programma's uit te voeren en bestanden te bewerken in een UNIX omgeving.


InhoudSteun LF!
Voeg dit icoon toe aan je webpagina om je steun aan LinuxFocus en aan het idee van een gratis meertalig magazine voor de Linux-gemeenscahap te betuigen.
© 1998 LinuxFocus
Deze website wordt onderhouden door het Nederlandse LinuxFocus team.