Home Map Index Zoek Nieuws Archieven Links Over LinuxFocus


LinuxFocus Juli 1999

cover image


Het is zomer op het noordelijk halfrond en Tux de Linux Pinguïn amuseert zich te pletter in het water met onze LinuxFocus dolfijn.

Het was 30 graden Celsius in mijn kamer toen ik deze Editoriaal schreef en ik zou ze maar al te graag achternagedoken zijn.


Dit is de eerste LinuxFocus na een lange onderbreking. LinuxFocus is ooit begonnen als een klein project met enkele artikels die min of meer in het wilde weg in HTML getypt waren. Tijdens de afgelopen twee jaar echter, groeide het aantal artikels constant aan en telkens werd het moeilijker en saaier om de site te onderhouden.
We hebben nu ons eigen artikelformaat ontwikkeld (bekijk het LF Artikel Voorbeeld of de software). Hopelijk wordt het voor auteurs nu makkelijker om artikels te schrijven. Voor ons is het in ieder geval eenvoudiger om de artikels te beheren en om de website te onderhouden. Daarnaast hebben we ook nog software ontwikkeld om veel andere pagina's automatisch te genereren en om te zoeken naar gebroken links. Voor jou, de lezer, verandert er nu niet echt veel, maar hopelijk zal je kunnen merken dat hierdoor de kwaliteit van het magazine toeneemt.

LinuxFocus heeft goede en slechte tijden gekend. Het vraagt veel werk om een meertalig magazine te onderhouden en het is niet ieders gedroomde taak om een artikel te vertalen. Toch is het bemoedigend dat er nog steeds genoeg idealistische mensen zijn die geloven in het idee van gratis software en gratis documentatie voor de globale Linux gemeenschap.

Geniet van dit nummer!


 

Vertaald:

Systeembeheer

UNIX Basics

Forum

Hardware


Software Ontwikkeling

Onvertaald:

Grafisch© 1999 LinuxFocus
Ga naar de LinuxFocus Contact Personen Pagina